HZVV meer dan voetbal alleen

10e editie Offerein Voetbaltoernooi start 9 augustus

HOOGEVEEN – Ondanks de zomervakantie staat de organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi in de startblokken. Het is de 10e editie van het door Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi. Net als tijdens de laatste twee edities strijden de hoofdklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers om de Paviljoen Nijstad Cup.

Door de goede resultaten van Hoogeveen zondag stond de organisatie wel voor een uitdaging. De ploeg van trainer Nico Haak was tot het laatst in de race voor promotie naar de Derde divisie. “Aangezien we een half jaar van tevoren al de deelnemers vast moeten leggen, moesten we rekening houden met het scenario dat Hoogeveen zou promoveren. Het toernooi zou dan bij promotie van Hoogeveen niet door kunnen gaan, omdat de competitie in de Derde divisie eerder start en er ook nog deelgenomen moet worden aan de 1e ronde van de landelijke KNVB beker”, vertelt Algret Smit namens de organisatie.

Zekere voor het onzekere

Hoogeveen promoveerde uiteindelijk niet, maar de opzet is door bovengenoemde scenario wel gewijzigd. “We starten nu dinsdag 9 augustus al met de AH Offerein Bokaal en beperken het tot twee speeldagen. Bij de Paviljoen Nijstad Cup worden er wel gewoon drie rondes afgewerkt. Alleen op woensdag 17 augustus worden er zowel wedstrijden om de AH Offerein Bokaal als de Paviljoen Nijstad Cup gespeeld. Dan staat ook de kraker tussen HZVV en Hoogeveen zondag op het programma.” Anders deelnemers aan de AH Offerein Bokaal zijn Be Quick 1887, dat net als Hoogeveen in de race is voor promotie, en FC Emmen JO21. HZVV speelt op 9 augustus eerst tegen Be Quick 1887 en Hoogeveen neemt het dan op tegen FC Emmen JO21. Naast de kraker tussen HZVV en Hoogeveen staat vervolgens op 17 augustus ook het duel tussen Be Quick 1887 en FC Emmen JO21 op het programma, waarna vervolgens de winnaar van het toernooi bekend wordt gemaakt.

Paviljoen Nijstad Cup

Het deelnemersveld van de Paviljoen Nijstad Cup was snel gevuld. Alle deelnemers van de vorige editie zijn nu ook weer van de partij. Naast titelverdediger LTC zijn dat: Achilles 1894, Hoogeveen zaterdag, HZVV 2, ZZVV, DVC Dedemsvaart, De Weide en Dalen. Zaterdag 13 augustus is de 1e speelronde, woensdag 17 augustus wordt het toernooi dan vervolgd en de finales worden op zaterdag 20 augustus gespeeld. Tijdens de eerste speelronde staan de volgende duels op het programma: LTC – Dalen, DVC Dedemsvaart – De Weide, HZVV 2 – Achilles 1894 en Hoogeveen zaterdag – ZZVV

Terug